TOTIFOTO > > Forums > > Skupina TOTIFOTO > > Portal TOTIFOTO > > Podpisi na fotkah
TOTIFOTO TOTIFOTO on facebook RSS feeds
Toggle Blocks .:: Domov :: Društvo :: Downloadi :: Forumi komune :: Foto galerija :: Moj račun ::.
Glavni meni

Odrenko
MilV: Aleš, sova se razpotegne da cim bolj posnema deblo in se naredi vecjo ko je nevarnost Smile
19.05.2013 10:37:30
MilV: Da, DRagec, to bi naj za vse veljalo Very Happy
19.05.2013 10:36:25
Dragec: A razumeš Jan, da nebi slučajno koga zgrešil... Smile
14.05.2013 20:03:44
jan1411: Velja Smile
13.05.2013 20:19:24
MilV: jan1411, vse fotke oceni, vseh avtorjev, ne samo eno od tistega, ki je tebi ocenil - za povračilo Laughing
13.05.2013 08:40:23
wedi: Kako se BMW dela: http://www.youtube .com/embed/libw1rV 2McY?feature=playe r_detailpage
12.05.2013 17:30:41
Dragec: Novo glasovanje za naj fotko... tokrat kasneje, da popotniki ne bi česa zamudili.
06.05.2013 16:00:21
Zlodej: vrtičkam...Smile
29.04.2013 16:13:15
wedi: Čisto nič ni od aprilske tradicije v vremenu. Moral bom zamenjati temo za foto izziv.
28.04.2013 21:07:19
Aleš: A vas daje pomladanska utrujenost? Vam je padla zagnanost?
28.04.2013 20:45:53
Ostali kriki
Kričijo lahko samo registrirani uporabniki
Registriraj/Prijavi

Koledar

Razstave

Info o uporabnikih

Dobrodošli Anonimnež

Ime
Geslo
(Registracija)

Uporabniki:
Zadnji: tjaasha
Novi danes: 0
Novi včeraj: 0
Vsi: 1280

Prisotni:
Člani: 1
Obiskovalci: 8
Bots: 1
Osebje: 0
Prijavljeno osebje:

Noben član osebja ni prijavljen!

Spremeni izgled
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

Podpisi na fotkah
vse o forumu; novosti, delovanje, prijava napak in težav...
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Objavi novo temo   Odgovori na to temo     |##| -> |=|      Seznam forumov > > Portal TOTIFOTO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Leah
Član
Član

Pridružen/-a: Sep 01, 2008
Kraj: Jocova ul. 13, 2000 Maribor

ObjavljaObjavljeno: Pon 21 Sep, 2009 15:41    Naslov sporočila: Podpisi na fotkah Odgovori s citatom

Se opravičujem, če sem kje spregledala.

Kaj je narobe, če se na fotko avtor "podpiše"?

l.p.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
urosm
Stara baba

Pridružen/-a: Nov 26, 2008

ObjavljaObjavljeno: Pon 21 Sep, 2009 15:55    Naslov sporočila: Re: Podpisi na fotkah Odgovori s citatom

Ne vem. Meni je na parih fotkah "po bedastem ostalo", pa je bila ena pripomba.

Po moje ni nič napak. Je res, da ta napis do določene mere "skazi" fotko. Če pa je dovolj diskreten in na pravo mesto postavljen, mene ne moti.

Mislim, da ni pravila, ki bi to prepovedovalo. Če je, naj me prosim kdo osvesti. In spet bom potem vprašal: zakaj? Laughing

miha
Starosta
Starosta

Pridružen/-a: Mar 05, 2005
Kraj: Maribor

ObjavljaObjavljeno: Pon 21 Sep, 2009 15:56    Naslov sporočila: Re: Podpisi na fotkah Odgovori s citatom

V bistvu nič! Nastopi problem, ker običajno podpis potegne pogled. To pa pomeni, da se ruši kompozicija, smisel fotografije, ... karkoli. To je problem.
Tako da, ...... stvar posameznika. Sam se "proti" oziroma ne zagovarjam.

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Foto galerija
Leah
Član
Član

ObjavljaObjavljeno: Pon 21 Sep, 2009 16:27    Naslov sporočila: Re: Podpisi na fotkah Odgovori s citatom

Torej, je to le lepotilna napaka. Kako lahko podpis kvari kompozicijo, smisel fotografije?
O.k. če je neokusno velik in ubijajoč. ...
Pogledam fotko in pogledam podpis ali pogledam podpis in nato fotko.
Odvisno ...
Slike na platnu....vsak slikar se podpiše. Pa to še ne pokvari slike.
Če je podpis eleganten in ...
hehe, se mi rojeva ideja v glavi... ..
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Leah
Član
Član

ObjavljaObjavljeno: Pon 21 Sep, 2009 16:44    Naslov sporočila: Re: Podpisi na fotkah Odgovori s citatom

Zakaj sem začela to temo.
Evo, na lastna ušesa slišala...
Avtorske fotografije – objavljene v avtorski knjigi. Čez nekaj časa, so bile iste fotografije objavljene tudi drugje.....v drugi knjigi...!!??? Brez vednosti avtorja.
Kako dokazati, da si avtor fotografije oz....kako jo zaščititi?
Ja, podpis lahko zbrišeš kot nič... Torej, vodni tiski? Ok. velikost, pa resolucija...da si nihče z njo ne more kaj...
Vendar očitno do tega prihaja...???
Ne vem, zato sprašujem... Pa čeprav so moje fotke bolj tak tak in zaenkrat nimam strahu,. da bi jih kdo ukradel.. ampak vseeno...

Pa še to.... lahko fotkaš ljudi brez dovoljenja? Evo Zlodej...
Nazaj na vrh
karo.bi
Član
Član

Pridružen/-a: Oct 05, 2007

ObjavljaObjavljeno: Pon 21 Sep, 2009 23:35    Naslov sporočila: Re: Podpisi na fotkah Odgovori s citatom

www.e-fotografija.si/t...?a=191&z=8

Leah upam da bo naslov pravi,

Foto pravni kotiček / Oprostite, ali smem fotografirati?
(e-fotografija.si)

pa brez zamere Embarassed
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Boka
Vedno tukaj
Vedno tukaj

Pridružen/-a: Feb 20, 2006

ObjavljaObjavljeno: Pon 21 Sep, 2009 23:55    Naslov sporočila: Re: Podpisi na fotkah Odgovori s citatom

Karo.bi, kolikor razumem ni pravi naslov.

Leah, podpis, celo vodni tiski in podobno, vse se da brisat. Da bi ob fotografiji objavljal dovolj velike podpise za zaščito avtorstva, ne gre.

Hec je v drobnem tisku. Vsaka knjiga, oziroma, skoraj vsaka (če so avtorji začetniki in na to ne popazijo) ima v kolofonu vpisano, da so fotografije last tega in tega, da je ponatis brez privolitve avtorja prepovedan in kakšna koli objava strogo prepovedana ... Tudi na netu najdeš strani, kjer je to podrobno opisano, vpisano v lastnosti datoteke ... Pravna zaščita pač.
In če najdeš takšnega, ki je tvoje fotke objavil brez privolitve tebe, ima problem. Pravzaprav ga imata oba.

urosm
Stara baba

ObjavljaObjavljeno: Pon 21 Sep, 2009 23:59    Naslov sporočila: Re: Podpisi na fotkah Odgovori s citatom

Boka, šlamparija Laughing Seveda je karo.bi-jev link pravi naslov.

Preberi Majino zadnje vprašanje.

Boka
Vedno tukaj
Vedno tukaj

ObjavljaObjavljeno: Tor 22 Sep, 2009 0:01    Naslov sporočila: Re: Podpisi na fotkah Odgovori s citatom

Pa še o umetninah - a ste opazili, da se avtorji s podpisom prilagajajo barvni podlagi, z velikostjo razpoložljivemu prostoru in s pozicijo umikajo bistvenim elementom slike?
Tako, da podpise nadebudnih, jako pomembnih in samovšečnih fotografov nikakor ne gre enačiti s tistimi podpisi.
In spet gobvorim o večini umetnikov, sploh tistih, ki so javno priznani in umetniki v pravem pomenu besede.

Boka
Vedno tukaj
Vedno tukaj

ObjavljaObjavljeno: Tor 22 Sep, 2009 0:23    Naslov sporočila: Re: Podpisi na fotkah Odgovori s citatom

Dobro. Ne bral do konec.

urosm
Stara baba

ObjavljaObjavljeno: Tor 22 Sep, 2009 0:30    Naslov sporočila: Re: Podpisi na fotkah Odgovori s citatom

Tisti, ki se učimo za umetnike, se učimo tudi podpisovat Laughing

Vaja dela mojstra. Mojster pa vajo.

rado
Šefe
Šefe

Pridružen/-a: Apr 02, 2005
Kraj: Hoče-Slivnica

ObjavljaObjavljeno: Tor 22 Sep, 2009 1:13    Naslov sporočila: Re: Podpisi na fotkah Odgovori s citatom

Maja imaš prav vsak slikar se podpiše, vendar so tisti podpisi običajno zelo majhni in diskretni ne pa čez 10% slike in po možnosti še v zelo izstopajočih barvah.
Če je to estetsko pa naj vsak sam presodi prepovedano pa vsekakor ni.

miha
Starosta
Starosta

Pridružen/-a: Mar 05, 2005

ObjavljaObjavljeno: Tor 22 Sep, 2009 1:51    Naslov sporočila: Re: Podpisi na fotkah Odgovori s citatom

Še nisem videl foto portreta (fotografija) na osebni, kjer bi bil na njej podpis foto studio, ki je dotično osebo fotografiral. Laughing Shocked

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Foto galerija
Zlodej
Starosta
Starosta

Pridružen/-a: Oct 20, 2005

ObjavljaObjavljeno: Tor 22 Sep, 2009 1:53    Naslov sporočila: Re: Podpisi na fotkah Odgovori s citatom

Maja, pri fotografiranju ljudi imaš en hec ki se mu reče da lahko če ti kdo ne prepove. Smile Saj če to delaš od blizu vidi kaj počneš in lahko reče ne to delat. pa naj ne bi kazal osebe v slabi luči, pa če ni sam na sliki in je na javnem mestu se je kao odrekel pravici do zasebnosti. Potem so tu razlage kdaj lahko in v kakšni meri lahko pričakuje zasebnost na cesti. Po eni razlagi ne smeš nikogar fotografirat po drugi pa lahko če se ne buni. Po eni s podpisom RTV SLO lahko tudi če ne dovoli. Pa saj folk ni toliko munjen kot si večina fotografov misli. Sicer pa lahko vprašaš ampak trenutek je takrat že mimo in jaz recimo ne želim na fotografijah folka, ki se nastavlja. Smile Večina ljudi se ne buni, razne da začnejo v tebe buljit in pokvarijo zadevo. Smile
Imaš pa hec ko se nekateri fotografi tudi tukaj sprašujejo ali je to dovoljeno in imajo pripombe potem pa gladko na določenem dogodku kot recimo Špasfest, Bogračijada in še kaj fotografirajo kogar ujamejo. Smile Sem že precej tudi otrok fotografiral pa so se mamice smejale in kvečjemu vprašale kje se da fotografijo dobiti. Ne skrivaj se in lepo s širokim kotom fotografiraj ljudi pa boš videla kakšne so reakcije. Smile

"Življenje je niz snapshotov"

UJETI TRENUTKI
Nazaj na vrh
lial
Član
Član

Pridružen/-a: Aug 06, 2009

ObjavljaObjavljeno: Tor 22 Sep, 2009 3:42    Naslov sporočila: Re: Podpisi na fotkah Odgovori s citatom

Glede podpisa: še najbolj primerno je podpis postaviti v okvir, kar lahko ob primerni izbiri okvirja celo doda vrednost prikazu fotke. Podpis direktno v fotografiji pa (po mojem mnenju) krepko pokvari vse skupaj.

Fotografiranje oseb: je že skoraj vse zapisano, kljub temu pa se včasih lahko tudi kaj 'dogaja' Imel sem primer odločne zahteve po brisanju posnetka in sem to brez debate tudi takoj storil. Verjetno je oseba, ki je to zahtevala že imela razlog za zahtevo in ker sem pristaš načela 'da se moja svoboda neha na mejah svobode drugega' sem brisal takoj in to tako, da se je to videlo.

Primer, ko mi je bilo z očmi povedano, da nekaj ni v redu, pa je tale:

Vendar je ostalo le pri pogledu, tako da ... pač nisem brisal. Wink Wink pa saj verjetno ni zato grdo gledal, hja. Wink

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo     |##| -> |=|      Seznam forumov -> Portal TOTIFOTO Časovni pas GMT + 2 uri
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Klikni za napoved Maribor, Slovenija

Get Firefox!    Powered by CPG-Nuke    Valid CSS!    Syndicate our news feed    Valid XHTML 1.0!     JavaScript DHTML Menu Powered by Milonic

Oznake in blagovne znamke uporabljene na tej strani so last njihovih lastnikov. Portal TOTIFOTO ni odgovoren za komentarje uporabnikov, saj so njihovo lastništvo. Fotografije in prispevki so last avtorjev in jih brez njihovega dovoljenja ni dovoljeno kopirati ali kako drugače uporabiti.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy