|
Glavni meni
Domov Komuna Opcije za člane Iskanje Splet
Koledar
Notifications
Odrenko
Odrenko
MilV: Aleš, sova se razpotegne da cim bolj posnema deblo in se naredi vecjo ko je nevarnost  19.05.2013 10:37:30 MilV: Da, DRagec, to bi naj za vse veljalo  19.05.2013 10:36:25 Dragec: A razumeš Jan, da nebi slučajno koga zgrešil...  14.05.2013 20:03:44 MilV: jan1411, vse fotke oceni, vseh avtorjev, ne samo eno od tistega, ki je tebi ocenil - za povračilo  13.05.2013 08:40:23 wedi: Kako se BMW dela: http://www.youtube .com/embed/libw1rV 2McY?feature=playe r_detailpage 12.05.2013 17:30:41 Dragec: Novo glasovanje za naj fotko... tokrat kasneje, da popotniki ne bi česa zamudili. 06.05.2013 16:00:21 Zlodej: vrtičkam... 29.04.2013 16:13:15 wedi: Čisto nič ni od aprilske tradicije v vremenu. Moral bom zamenjati temo za foto izziv. 28.04.2013 21:07:19 Aleš: A vas daje pomladanska utrujenost? Vam je padla zagnanost? 28.04.2013 20:45:53 Ostali kriki Kričijo lahko samo registrirani uporabniki Registriraj/Prijavi
Koledar
Razstave
Info o uporabnikih
 Dobrodošli Anonimnež
Uporabniki:
 Zadnji: jessyca
 Novi danes: 0
 Novi včeraj: 0
 Vsi: 1281
Prisotni:
 Člani: 0
 Obiskovalci: 4
 Bots: 1
 Osebje: 0
Prijavljeno osebje:Noben član osebja ni prijavljen!
Spremeni izgled
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.
|
Fujifilm X1 ProRazprave o fotoaparatih, objektivih, ter ostali foto opremi.
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Alan Vedno tukaj

Pridružen/-a: Jul 04, 2006 Prispevkov: 1112 Kraj: LJ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zlodej Starosta

Pridružen/-a: Oct 20, 2005 Prispevkov: 5291 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet 05 Jan, 2012 21:57 Naslov sporočila: Re: Fujifilm X1 Pro |
|
se strinjam
_________________ LP
Zlodej
"Življenje je niz snapshotov"
UJETI TRENUTKI |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Gumby Član

Pridružen/-a: Aug 28, 2005 Prispevkov: 530
|
Objavljeno: Pet 06 Jan, 2012 3:31 Naslov sporočila: Re: Fujifilm X1 Pro |
|
Francosko sicer ne razumem, sem pa nekaj malega že bral o tem 'organic senzorju'. In sem enoMalo razdvojen tukaj. Po eni strani občudujem Fuji, ker je na tem področju eden izmed najinovativnejših, po drugi strani pa so se doslej še zmeraj opekli (ali vsaj pokazali/ponudili bistveno manj od obljubljenega - recimo njihov zelo opevani SuperCCD, ki mu je skozi vse njegove inkarnacije skoraj v vsaki nekaj manjkalo). Ampak, če pa tole res deluje kot obljubljeno in če k temu dodam še ostale napovedane superiorne lastnosti aparata in krasne tri leče že v startu (mislim predvsem goriščnice in F vrednosti), bo pa tole res 'mokre sanje'...
Bo treba počakat in videt ali je to to. Itaq.
// in ker ne razumem francosko, razumem pa slikice - povrh vsega zgleda nadvse fajn tale retro-Contax-dizajn  Kul.
_________________ ¯\\(ツ)/¯ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mari Član

Pridružen/-a: Dec 06, 2008 Prispevkov: 131 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Ned 08 Jan, 2012 0:54 Naslov sporočila: Re: Fujifilm X1 Pro |
|
...ko bodo naredili še Contax G/Fuji adapter za moje Zeiss objektivčke...baje za Leica M bo že original Fuji adapter...bo treba jeseni spet na Fotokino!!!
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mari Član

Pridružen/-a: Dec 06, 2008 Prispevkov: 131 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Ned 08 Jan, 2012 1:06 Naslov sporočila: Re: Fujifilm X1 Pro |
|
...aja Gumby....kar se tiče serije S pro in njihovega Super CCD čipa se pa ne strinjam s tabo....če bi imel moj D700 fullframe Fujifilm senzor bi bil še kako zadovoljen,ker takih barv in tako dobrega Jpega ni dosegel še nihče drug!!!...če ne verjameš,vprašaj poročne fotografe in portretiste...pa LP na Ptuj!
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alan Vedno tukaj

|
Objavljeno: Pon 09 Jan, 2012 1:34 Naslov sporočila: Re: Fujifilm X1 Pro |
|
Jep, S5 Pro in ostali so imeli fenomenalen senzor za tiste čase. Me prav zanima, kaj bo pokazal S1 Pro. Zna biti zelo zanimivo, sploh, če je res, da nima AA filtra. Ta namreč tudi pobere nekaj svetlobe in njegova odsotnost zna biti za senzor dobrodošla.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
FotoFrik Predsednik

Pridružen/-a: Jul 18, 2007 Prispevkov: 658
|
Objavljeno: Tor 10 Jan, 2012 9:04 Naslov sporočila: Re: Fujifilm X1 Pro |
|
Ja Aan sem spregledal da sem isto temo Fujifilm X1pro še enkrat odprl, zato sem jo umaknil...
Tukaj pa je še en predogled :
www.dpreview.com/previ...filmxpro1/
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Gumby Član

Pridružen/-a: Aug 28, 2005 Prispevkov: 530
|
Objavljeno: Tor 10 Jan, 2012 14:56 Naslov sporočila: Re: Fujifilm X1 Pro |
|
Mari, Alan - bom že verjel tole. Ker pravzaprav večjih izkušenj nimam. Moja skepsa temelji predvsem na prebranem in nekaj malega izkušnjami s prazgodovinsko 4800-tko (kompakt iz 2001-2002, če se ne motim). Za tistega so radi rekli takrat, da bodo postali glavni proizvajalec CCD-jev in da bodo kmalu vsi uporabljali njihov SuperCCD. No, nič takega se ni zgodilo, oz. se je celo izkazalo, da njihov senzor sploh ni tako super, kot so obljubljali... Ampak - zopet pri tem ta-novem: "...Fujifilm is claiming it will out-resolve the full frame 21MP Canon EOS 5D Mark II..." Ali bo res?
_________________ ¯\\(ツ)/¯ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alan Vedno tukaj

|
Objavljeno: Tor 10 Jan, 2012 15:17 Naslov sporočila: Re: Fujifilm X1 Pro |
|
Hm, glede na to, da nima AA filtra ...
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alan Vedno tukaj

|
Objavljeno: Tor 10 Jan, 2012 22:46 Naslov sporočila: Re: Fujifilm X1 Pro |
|
Lejgavraga, znana evropska cena, skupaj s 35tko, www.expansys.com/fujif...nL5HPStwNw
Sony ima kar smolo s poplavo, drugače bi bil NEX7 že dokaj razširjen, tako mu pa Fuji diha za ovratnik ... kar bo za seboj posledično prineslo nižje cene (upam), pa ne le pri Sonyu, ampak tudi ostalih.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|
|