TOTIFOTO > > Forums > > Fotografija > > Razno > > Fotoaparat ima prebavne težave?
TOTIFOTO TOTIFOTO on facebook RSS feeds
Toggle Blocks .:: Domov :: Društvo :: Downloadi :: Forumi komune :: Foto galerija :: Moj račun ::.
Glavni meni

Odrenko
MilV: Aleš, sova se razpotegne da cim bolj posnema deblo in se naredi vecjo ko je nevarnost Smile
19.05.2013 10:37:30
MilV: Da, DRagec, to bi naj za vse veljalo Very Happy
19.05.2013 10:36:25
Dragec: A razumeš Jan, da nebi slučajno koga zgrešil... Smile
14.05.2013 20:03:44
jan1411: Velja Smile
13.05.2013 20:19:24
MilV: jan1411, vse fotke oceni, vseh avtorjev, ne samo eno od tistega, ki je tebi ocenil - za povračilo Laughing
13.05.2013 08:40:23
wedi: Kako se BMW dela: http://www.youtube .com/embed/libw1rV 2McY?feature=playe r_detailpage
12.05.2013 17:30:41
Dragec: Novo glasovanje za naj fotko... tokrat kasneje, da popotniki ne bi česa zamudili.
06.05.2013 16:00:21
Zlodej: vrtičkam...Smile
29.04.2013 16:13:15
wedi: Čisto nič ni od aprilske tradicije v vremenu. Moral bom zamenjati temo za foto izziv.
28.04.2013 21:07:19
Aleš: A vas daje pomladanska utrujenost? Vam je padla zagnanost?
28.04.2013 20:45:53
Ostali kriki
Kričijo lahko samo registrirani uporabniki
Registriraj/Prijavi

Koledar

Razstave

Info o uporabnikih

Dobrodošli Anonimnež

Ime
Geslo
(Registracija)

Uporabniki:
Zadnji: jessyca
Novi danes: 0
Novi včeraj: 1
Vsi: 1281

Prisotni:
Člani: 1
Obiskovalci: 24
Bots: 1
Osebje: 0
Prijavljeno osebje:

Noben član osebja ni prijavljen!

Spremeni izgled
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

Fotoaparat ima prebavne težave?
Vsi o vsem! O čem? O vsem, kar se tiče ali ne tiče fotografije (sem naj se vpišejo tudi objave)
Objavi novo temo   Odgovori na to temo     |##| -> |=|      Seznam forumov > > Razno
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Anja88
Član
Član

Pridružen/-a: Nov 13, 2005
Kraj: Slovenj Gradec

ObjavljaObjavljeno: Ned 29 Apr, 2012 11:23    Naslov sporočila: Fotoaparat ima prebavne težave? Odgovori s citatom

Živijo!

Včeraj sem izkoristila lep dan za fotkanje, malo rastlinjad, malo zverinjad...In opazila, da mi večinoma ne kaže več ali je fotka pre ali pod osvetljena ali pravilno osvetljena-ne glede na način fotkanja (večinoma sicer uporabljam S, M, A, na vsake svete čase, program za otroke, če sem lena in se mi ne ljubi ubadat).

Pa sem se poigrala in namenoma dala blazno napačne nastavitve in tako enkrat dobila blazno temno fotko in enkrat presvetlo.

Je to "starostna" bolezen ali sem jaz popolen bebo in sem slučajno kaj pomotoma pritisnila...nastavila...

da bo jasno o čem govorim, še fotka, kjer je z rdečo obkroženo kaj se mi je skrilo (ker sem pozabila kako se reče tej zadevci, ki bi jo naj načeloma videla skozi kukalo)

Aleš
Šefe
Šefe

Pridružen/-a: Oct 07, 2005
Kraj: Maribor

ObjavljaObjavljeno: Ned 29 Apr, 2012 15:29    Naslov sporočila: Re: Fotoaparat ima prebavne težave? Odgovori s citatom

Če se ne motim, imaš Nikona. Žal Nikone ne poznam. Po mojih izkušnjah je najbolje malo pobrskat navodila.

Zlodej
Starosta
Starosta

Pridružen/-a: Oct 20, 2005

ObjavljaObjavljeno: Ned 29 Apr, 2012 21:30    Naslov sporočila: Re: Fotoaparat ima prebavne težave? Odgovori s citatom

Dosvetljevanje in podosvetlejvanje al kako že. Odvisno od nastavitev v meniju imaš pri Nikonu možnost nastavit na 1/2 ali 1/3 korake. S tem spreminjaš osvetlitev glede na to kaj izbere fotoaparat. Pri Nikonih je skoraj vedno pri soncu treba za 1/3 it v minus. Smile

"Življenje je niz snapshotov"

UJETI TRENUTKI
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Foto galerija
MilV
Starosta
Starosta

Pridružen/-a: Feb 27, 2007
Kraj: Štajerska

ObjavljaObjavljeno: Ned 29 Apr, 2012 21:50    Naslov sporočila: Re: Fotoaparat ima prebavne težave? Odgovori s citatom

Zlodej wrote:
Dosvetljevanje in podosvetlejvanje al kako že. Odvisno od nastavitev v meniju imaš pri Nikonu možnost nastavit na 1/2 ali 1/3 korake. S tem spreminjaš osvetlitev glede na to kaj izbere fotoaparat. Pri Nikonih je skoraj vedno pri soncu treba za 1/3 it v minus. Smile

Zlodej, merilec ne dela oz. ga ni (videt) Wink
Vzami baterijo iz aparata, včasih pomaga.

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Foto galerija
Zlodej
Starosta
Starosta

ObjavljaObjavljeno: Pon 30 Apr, 2012 11:10    Naslov sporočila: Re: Fotoaparat ima prebavne težave? Odgovori s citatom

A joj to pa ni dobro.

UJETI TRENUTKI
Nazaj na vrh
Zlodej
Starosta
Starosta

ObjavljaObjavljeno: Pon 30 Apr, 2012 11:11    Naslov sporočila: Re: Fotoaparat ima prebavne težave? Odgovori s citatom

A joj to pa ni dobro. Pa dvomim da bo pomagalo baterijio vzet ven.

UJETI TRENUTKI
Nazaj na vrh
Anja88
Član
Član

Pridružen/-a: Nov 13, 2005
Kraj: Slovenj Gradec

ObjavljaObjavljeno: Pon 30 Apr, 2012 17:00    Naslov sporočila: Re: Fotoaparat ima prebavne težave? Odgovori s citatom

Jap, Nikona imam. In ta merilec zdaj dela tako-tako. Kadar se spomni. Sicer je na sporedu čiščenje fotoaparata in mogoče bo to "čudež".

Nikonaši-vam ta merilec vedno kaže osvetlitev? A,S, P, M? Za manual mi je nekak logično, da bi naj vedno kazalo, za ostale programe pa zdaj tuhtam če tam sploh kaj pokaže. Confused

Zlodej
Starosta
Starosta

ObjavljaObjavljeno: Pon 30 Apr, 2012 20:17    Naslov sporočila: Re: Fotoaparat ima prebavne težave? Odgovori s citatom

Na D5000 kaže na M drugje ne. Čeprav spritiskom na tipko +/- lahko povsod tole nastavljaš razen pri M kjer ne bi imelo smisla. Edino kar lahko še koga zmede je v primeru da daš ostrenje na M na objektivu potem ti na istem mestu kjer ti drugače kaže osvetlitev kaže kdaj je pravilno ostreno in kdaj ne.
Drugače pa tako, če ne spreminjaš +/- nastavitev nimaš španse za hudo zgrešeno osvetlitev. Se pa navadi preveriti histogram kjer boš lepo videla kako je z osvetlitvijo. Wink

UJETI TRENUTKI
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo     |##| -> |=|      Seznam forumov -> Razno Časovni pas GMT + 2 uri
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Klikni za napoved Maribor, Slovenija

Get Firefox!    Powered by CPG-Nuke    Valid CSS!    Syndicate our news feed    Valid XHTML 1.0!     JavaScript DHTML Menu Powered by Milonic

Oznake in blagovne znamke uporabljene na tej strani so last njihovih lastnikov. Portal TOTIFOTO ni odgovoren za komentarje uporabnikov, saj so njihovo lastništvo. Fotografije in prispevki so last avtorjev in jih brez njihovega dovoljenja ni dovoljeno kopirati ali kako drugače uporabiti.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy