|
Glavni meni
Domov Komuna Opcije za člane Iskanje Splet
Koledar
Notifications
Odrenko
Odrenko
MilV: Aleš, sova se razpotegne da cim bolj posnema deblo in se naredi vecjo ko je nevarnost  19.05.2013 10:37:30 MilV: Da, DRagec, to bi naj za vse veljalo  19.05.2013 10:36:25 Dragec: A razumeš Jan, da nebi slučajno koga zgrešil...  14.05.2013 20:03:44 MilV: jan1411, vse fotke oceni, vseh avtorjev, ne samo eno od tistega, ki je tebi ocenil - za povračilo  13.05.2013 08:40:23 wedi: Kako se BMW dela: http://www.youtube .com/embed/libw1rV 2McY?feature=playe r_detailpage 12.05.2013 17:30:41 Dragec: Novo glasovanje za naj fotko... tokrat kasneje, da popotniki ne bi česa zamudili. 06.05.2013 16:00:21 Zlodej: vrtičkam... 29.04.2013 16:13:15 wedi: Čisto nič ni od aprilske tradicije v vremenu. Moral bom zamenjati temo za foto izziv. 28.04.2013 21:07:19 Aleš: A vas daje pomladanska utrujenost? Vam je padla zagnanost? 28.04.2013 20:45:53 Ostali kriki Kričijo lahko samo registrirani uporabniki Registriraj/Prijavi
Koledar
Razstave
Info o uporabnikih
 Dobrodošli Anonimnež
Uporabniki:
 Zadnji: jessyca
 Novi danes: 0
 Novi včeraj: 1
 Vsi: 1281
Prisotni:
 Člani: 1
 Obiskovalci: 24
 Bots: 1
 Osebje: 0
Prijavljeno osebje:Noben član osebja ni prijavljen!
Spremeni izgled
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.
|
Fotoaparat ima prebavne težave?Vsi o vsem! O čem? O vsem, kar se tiče ali ne tiče fotografije (sem naj se vpišejo tudi objave)
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Anja88 Član

Pridružen/-a: Nov 13, 2005 Prispevkov: 239 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Ned 29 Apr, 2012 11:23 Naslov sporočila: Fotoaparat ima prebavne težave? |
|
Živijo!
Včeraj sem izkoristila lep dan za fotkanje, malo rastlinjad, malo zverinjad...In opazila, da mi večinoma ne kaže več ali je fotka pre ali pod osvetljena ali pravilno osvetljena-ne glede na način fotkanja (večinoma sicer uporabljam S, M, A, na vsake svete čase, program za otroke, če sem lena in se mi ne ljubi ubadat).
Pa sem se poigrala in namenoma dala blazno napačne nastavitve in tako enkrat dobila blazno temno fotko in enkrat presvetlo.
Je to "starostna" bolezen ali sem jaz popolen bebo in sem slučajno kaj pomotoma pritisnila...nastavila...
da bo jasno o čem govorim, še fotka, kjer je z rdečo obkroženo kaj se mi je skrilo (ker sem pozabila kako se reče tej zadevci, ki bi jo naj načeloma videla skozi kukalo)

_________________ ....sovragove vrste so goste! Udari, navali, uskaj, izpali! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Aleš Šefe

Pridružen/-a: Oct 07, 2005 Prispevkov: 1874 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned 29 Apr, 2012 15:29 Naslov sporočila: Re: Fotoaparat ima prebavne težave? |
|
Če se ne motim, imaš Nikona. Žal Nikone ne poznam. Po mojih izkušnjah je najbolje malo pobrskat navodila.
_________________ Kadar v duši človeka izbruhne svoboda, bogovi ne morejo več ničesar storiti proti temu človeku! (Jean Paul Sartre) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zlodej Starosta

Pridružen/-a: Oct 20, 2005 Prispevkov: 5290 Kraj: Maribor
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MilV Starosta

Pridružen/-a: Feb 27, 2007 Prispevkov: 2098 Kraj: Štajerska
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zlodej Starosta

|
Objavljeno: Pon 30 Apr, 2012 11:10 Naslov sporočila: Re: Fotoaparat ima prebavne težave? |
|
A joj to pa ni dobro.
_________________ LP
Zlodej
"Življenje je niz snapshotov"
UJETI TRENUTKI |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zlodej Starosta

|
Objavljeno: Pon 30 Apr, 2012 11:11 Naslov sporočila: Re: Fotoaparat ima prebavne težave? |
|
A joj to pa ni dobro. Pa dvomim da bo pomagalo baterijio vzet ven.
_________________ LP
Zlodej
UJETI TRENUTKI |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Anja88 Član

Pridružen/-a: Nov 13, 2005 Prispevkov: 239 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Pon 30 Apr, 2012 17:00 Naslov sporočila: Re: Fotoaparat ima prebavne težave? |
|
Jap, Nikona imam. In ta merilec zdaj dela tako-tako. Kadar se spomni. Sicer je na sporedu čiščenje fotoaparata in mogoče bo to "čudež".
Nikonaši-vam ta merilec vedno kaže osvetlitev? A,S, P, M? Za manual mi je nekak logično, da bi naj vedno kazalo, za ostale programe pa zdaj tuhtam če tam sploh kaj pokaže. 
_________________ ....sovragove vrste so goste! Udari, navali, uskaj, izpali! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zlodej Starosta

|
Objavljeno: Pon 30 Apr, 2012 20:17 Naslov sporočila: Re: Fotoaparat ima prebavne težave? |
|
Na D5000 kaže na M drugje ne. Čeprav spritiskom na tipko +/- lahko povsod tole nastavljaš razen pri M kjer ne bi imelo smisla. Edino kar lahko še koga zmede je v primeru da daš ostrenje na M na objektivu potem ti na istem mestu kjer ti drugače kaže osvetlitev kaže kdaj je pravilno ostreno in kdaj ne.
Drugače pa tako, če ne spreminjaš +/- nastavitev nimaš španse za hudo zgrešeno osvetlitev. Se pa navadi preveriti histogram kjer boš lepo videla kako je z osvetlitvijo. 
_________________ LP
Zlodej
UJETI TRENUTKI |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|
|