TOTIFOTO > > Forums > > Fotografija > > Fotoaparati-Oprema > > Canon EOS 5D Mark III
TOTIFOTO TOTIFOTO on facebook RSS feeds
Toggle Blocks .:: Domov :: Društvo :: Downloadi :: Forumi komune :: Foto galerija :: Moj račun ::.
Glavni meni

Odrenko
MilV: Aleš, sova se razpotegne da cim bolj posnema deblo in se naredi vecjo ko je nevarnost Smile
19.05.2013 10:37:30
MilV: Da, DRagec, to bi naj za vse veljalo Very Happy
19.05.2013 10:36:25
Dragec: A razumeš Jan, da nebi slučajno koga zgrešil... Smile
14.05.2013 20:03:44
jan1411: Velja Smile
13.05.2013 20:19:24
MilV: jan1411, vse fotke oceni, vseh avtorjev, ne samo eno od tistega, ki je tebi ocenil - za povračilo Laughing
13.05.2013 08:40:23
wedi: Kako se BMW dela: http://www.youtube .com/embed/libw1rV 2McY?feature=playe r_detailpage
12.05.2013 17:30:41
Dragec: Novo glasovanje za naj fotko... tokrat kasneje, da popotniki ne bi česa zamudili.
06.05.2013 16:00:21
Zlodej: vrtičkam...Smile
29.04.2013 16:13:15
wedi: Čisto nič ni od aprilske tradicije v vremenu. Moral bom zamenjati temo za foto izziv.
28.04.2013 21:07:19
Aleš: A vas daje pomladanska utrujenost? Vam je padla zagnanost?
28.04.2013 20:45:53
Ostali kriki
Kričijo lahko samo registrirani uporabniki
Registriraj/Prijavi

Koledar

Razstave

Info o uporabnikih

Dobrodošli Anonimnež

Ime
Geslo
(Registracija)

Uporabniki:
Zadnji: jessyca
Novi danes: 1
Novi včeraj: 0
Vsi: 1281

Prisotni:
Člani: 1
Obiskovalci: 53
Bots: 1
Osebje: 0
Prijavljeno osebje:

Noben član osebja ni prijavljen!

Spremeni izgled
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

Canon EOS 5D Mark III
Razprave o fotoaparatih, objektivih, ter ostali foto opremi.
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Objavi novo temo   Odgovori na to temo     |##| -> |=|      Seznam forumov > > Fotoaparati-Oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MilV
Starosta
Starosta

Pridružen/-a: Feb 27, 2007
Kraj: Štajerska

ObjavljaObjavljeno: Sob 03 Mar, 2012 19:44    Naslov sporočila: Canon EOS 5D Mark III Odgovori s citatom

www.bhphotovideo.com/i...-hits-mark

www.adorama.com/ICA5DM3.html

Nič presenetljivega, pohvalno, da niso dvigovali pixlov in očitno močno izboljšali ostrenje z 61 točkami.

Cena 3500$ Shocked

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Foto galerija
FotoFrik
Predsednik

Pridružen/-a: Jul 18, 2007

ObjavljaObjavljeno: Pon 05 Mar, 2012 0:11    Naslov sporočila: Re: Canon EOS 5D Mark III Odgovori s citatom

Kolikor je skrivnosten, zna pozitivno presenetiti pri visokem ISU v primerjavi z novim Nikonom ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
billy
Član
Član

Pridružen/-a: Aug 27, 2005
Kraj: Ptuj

ObjavljaObjavljeno: Pon 05 Mar, 2012 21:02    Naslov sporočila: Re: Canon EOS 5D Mark III Odgovori s citatom

določen napredek v primerjavi z mk II vsekakor je, sploh pa 61 točkovno merjenje, full size - 100 % LCD display, ki je še malo večji..

boljši procesor, in še mnogo tega..

sploh pa ISO je še za dve stopnji višji in popolnoma uporabne kvalitete fotke...

do 25.600 brezhibne..

primeri:

testni posnetki !

video !

ČAS ZA PREMIK NA BOLJŠE !!

bbilly.deviantart.com/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
miha
Starosta
Starosta

Pridružen/-a: Mar 05, 2005
Kraj: Maribor

ObjavljaObjavljeno: Tor 06 Mar, 2012 0:14    Naslov sporočila: Re: Canon EOS 5D Mark III Odgovori s citatom

Sem Canonaš, ampak meni to grozdje ni všeč, je "prekislo" (beri previsoko).

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Foto galerija
Alan
Vedno tukaj
Vedno tukaj

Pridružen/-a: Jul 04, 2006
Kraj: LJ

ObjavljaObjavljeno: Tor 06 Mar, 2012 1:44    Naslov sporočila: Re: Canon EOS 5D Mark III Odgovori s citatom

Boš pač lažje prišel do rabljene 5d II, če še nimaš. Cena pri meni ni problematična, bolj to, da se mi že sedaj 5tka bolj kot ne praši in še dražjega praholovca res ne rabim.
Nazaj na vrh
-Dule-
Šefe
Šefe

Pridružen/-a: Feb 03, 2011

ObjavljaObjavljeno: Sre 07 Mar, 2012 9:43    Naslov sporočila: Re: Canon EOS 5D Mark III Odgovori s citatom

miha wrote:
Sem Canonaš, ampak meni to grozdje ni všeč, je "prekislo" (beri previsoko).
Prvo grozdje je običjano v začetku vedno bolj kislo, vendar s časom zaradi sonca pridobi na sladkobi... se pa strinjam z Alanom, da je treba razmisliti, če je pri hiši res nujno potreben še en hudo drag prahovec.

Aleš
Šefe
Šefe

Pridružen/-a: Oct 07, 2005

ObjavljaObjavljeno: Sre 07 Mar, 2012 10:08    Naslov sporočila: Re: Canon EOS 5D Mark III Odgovori s citatom

Zanimiv fotoaparat. Sicer nisem v taboru Canon, pa vseeno so mi takšne cene previsoke, glede na moje ukvarjanje s fotografijo.

billy
Član
Član

ObjavljaObjavljeno: Sre 07 Mar, 2012 16:37    Naslov sporočila: Re: Canon EOS 5D Mark III Odgovori s citatom

Če človek pomisli, da je cena v ZDA US$ 3 499.00 = 2 662 Euros.

http://www.bhphotovideo.com/c/product/847545-REG/Canon_5260A002_EOS_5D_Mark_III.html

In če imaš koga, ki bi ga bil pripravljen prinesti v Slovenijo..

ni dosti, čeprav je res, da je veliko.

Več kot nekateri odštejejo za svoj avto !!

Takšna zadeva se kupuje za nekaj let... Sploh pa s takšnimi lastnostmi, mu ne zmanjka...

Edino za profi fotkanje športa mogoče, a še to si upam trditi, da je 6 posnetkov na sekundo več kot dovolj, čeprav je EOS 1 mk IV hitrejši...

Sploh pa visok ISO in nizek nivo šuma, ter možnost HD videa... so mamljve novosti..

Ne dvomim pa, da tisti, ki imajo doma EOS 5 mk II, bodisi za resno delo ali za okras, prav gotovo ne čutijo nobene potrebe ali želje po za njih ne prav velikem premiku na bolje...

bbilly.deviantart.com/

Nazadnje urejal/a billy Sre 07 Mar, 2012 18:21; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
wedi
Vedno tukaj
Vedno tukaj

Pridružen/-a: Dec 11, 2006

ObjavljaObjavljeno: Sre 07 Mar, 2012 16:43    Naslov sporočila: Re: Canon EOS 5D Mark III Odgovori s citatom

Bo pa marsikdo iz nižjega položaja skočil prav na vrh in čez leto pristal med sedanjimi "opazovalci" canonove lestvice.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zlodej
Starosta
Starosta

Pridružen/-a: Oct 20, 2005

ObjavljaObjavljeno: Sre 07 Mar, 2012 18:29    Naslov sporočila: Re: Canon EOS 5D Mark III Odgovori s citatom

Ma, če imaš preveč sredstev potem ne rečem. Pa za resno delo ker pač potrebuješ dobro orodje. Za hobi fotografijo pa je par let le premalo za tako ceno. Če bi imel za recimo deset let mir ampak ko bo čez dve leti že vse tako drugače da te z vse,mi reklamami navlečejo da spet porabiš tako vsoto. Smile In kot vedno priznam, če bi mi kdo sponzoriral se ga ne bi branil. Smile Sicer pa jaz tkao nisem nek standardni potrošnik pri fotoapratih. Od mene bolj slabo služijo. Smile

"Življenje je niz snapshotov"

UJETI TRENUTKI
Nazaj na vrh
Alan
Vedno tukaj
Vedno tukaj

Pridružen/-a: Jul 04, 2006
Kraj: LJ

ObjavljaObjavljeno: Sre 07 Mar, 2012 22:03    Naslov sporočila: Re: Canon EOS 5D Mark III Odgovori s citatom

Boris, to je neto cena v Ameriki, prištej še vsaj 7% davka. Še vedno je cenejše, ampak če pri nas kupiš brez davka, ni več tako velika, da bi se ti ga splačalo švercati.
Me pa prav zanima, kaj bo pokazala Photokina, čeprav je letos rahlo nesrečno leto z Olimpijado in so pokazali novosti prej. ISO je eno, me pa veliko bolj matra dinamični razpon.
Nazaj na vrh
billy
Član
Član

ObjavljaObjavljeno: Čet 08 Mar, 2012 10:33    Naslov sporočila: Re: Canon EOS 5D Mark III Odgovori s citatom

Bo potrebno malo počakat, da prvi val navdušenja mine in da padejo sedanje navite prednaročniške cene..

Čez pol leta bo cena malo bolj normalna (upam).

Ne vem kako bi ga kupil pri nas brez davka ?

Razen če nisi državna institucija ?

Ali pa če ga 'izvažaš' iz EU, recimo na Hrvaško in dobiš DDV nazaj ?

Tudi testi bodo pravi šele, ko bo uporabljen v praksi..

Uporabniki povedo najbolj realno. Tisti, ki ga koristijo pri svojem delu..

V studiu nastavljen test pri dnevni svetlobi zna zavajat..

Vsekakor je pa mašinca takšna, da tistemu ki razmišlja o nakupu novega in ima denar ni kaj razmišljat.. Zamenjat samo zaradi nekaj izboljšav, če ti sedanji tako kot meni v 90 % služi optimalno pa ni smiselno..

bbilly.deviantart.com/
Nazaj na vrh
Zlodej
Starosta
Starosta

Pridružen/-a: Oct 20, 2005

ObjavljaObjavljeno: Čet 08 Mar, 2012 13:26    Naslov sporočila: Re: Canon EOS 5D Mark III Odgovori s citatom

Billy mnenja raznih "profijev" so pogosto bolj tako. Eni sploh ne znajo svojih aparatov uporabljati razen osnovnih zadev. Smile

"Življenje je niz snapshotov"

UJETI TRENUTKI
Nazaj na vrh
-Dule-
Šefe
Šefe

Pridružen/-a: Feb 03, 2011

ObjavljaObjavljeno: Čet 08 Mar, 2012 13:42    Naslov sporočila: Re: Canon EOS 5D Mark III Odgovori s citatom

Tudi jaz se strinjam z Billijem - predvsem v zadnjem stavku. Cool

MilV
Starosta
Starosta

Pridružen/-a: Feb 27, 2007
Kraj: Štajerska

ObjavljaObjavljeno: Ned 11 Mar, 2012 18:50    Naslov sporočila: Re: Canon EOS 5D Mark III Odgovori s citatom

Cene v EU so običajno tam nekje kot v ZDA, samo valuta je drugačna...

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo     |##| -> |=|      Seznam forumov -> Fotoaparati-Oprema Časovni pas GMT + 2 uri
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Klikni za napoved Maribor, Slovenija

Get Firefox!    Powered by CPG-Nuke    Valid CSS!    Syndicate our news feed    Valid XHTML 1.0!     JavaScript DHTML Menu Powered by Milonic

Oznake in blagovne znamke uporabljene na tej strani so last njihovih lastnikov. Portal TOTIFOTO ni odgovoren za komentarje uporabnikov, saj so njihovo lastništvo. Fotografije in prispevki so last avtorjev in jih brez njihovega dovoljenja ni dovoljeno kopirati ali kako drugače uporabiti.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy