TOTIFOTO > > Reviews | Tehnike obdelave | Avtomatizacija postopkov v PS - Image Processor
TOTIFOTO TOTIFOTO on facebook RSS feeds
Toggle Blocks .:: Domov :: Društvo :: Downloadi :: Forumi komune :: Foto galerija :: Moj račun ::.
Moje recenzije

Glavni meni

Odrenko
wedi: Zdenko, polji mi kakšen izbirni datum, da reverim možnost izvedbe fotkanja.
05.07.2017 08:35:57
Zlodej: Hvala za info. Wink
23.06.2017 13:09:36
wedi: Enourne luknje ti nič ne koristijo. Razni programi izvajanj v studiu se zaključujejo z začetkom počitnic. Zato malo počakaj in se gneča v studiu zbistri.
23.06.2017 12:18:54
Zlodej: Hja ne vem ker moram tudi sam vedeti v naprej vsaj par dni...tako konec tega pa drug teden recimo...
21.06.2017 14:30:20
wedi: Kateri dan imaš v mislih?
20.06.2017 09:11:23
Zlodej: Ej Wedi, kaj je ta teden pa naslednji kaj prosto za fotkanje v studiu popoldne?
19.06.2017 15:08:33
Zlodej: Aha, no, samo da vemo kaj je narobe. Smile
19.06.2017 15:07:53
wedi: Odhod avtobusa za ogled koncertne prireditve na Gaju je ob 17,25 in ob 18. uri. Prevoz se plača 2€ na avtobusu v eno smer. Predplačane vozovnice se dobijo na KS in pri frizerju po 0,8€.
15.06.2017 09:32:48
wedi: Sem analiziral svoje početje in ugotovil, da je bila napaka na moji strani. Sliko sem naložil na svoj krajevni sajt. Ob tem se ustvari album, jaz pa sem kopiral naslov albuma namesto naslov fotke.
11.06.2017 10:50:25
Zlodej: Hmmm, moralo bi. To v glavnem dela. Edino je tam treba še napisati prave širine slike pa neke hece če želiš da je urejeno kak treba če je besedilo zraven. Če mi daš link od fotke bom probal naložit pa da vidimo. Wink
11.06.2017 08:02:30
Ostali kriki
Kričijo lahko samo registrirani uporabniki
Registriraj/Prijavi

Koledar

Razstave

Info o uporabnikih

Dobrodošli Anonimnež

Ime
Geslo
(Registracija)

Uporabniki:
Zadnji: marko85
Novi danes: 0
Novi včeraj: 0
Vsi: 1356

Prisotni:
Člani: 0
Obiskovalci: 27
Bots: 1
Osebje: 0
Prijavljeno osebje:

Noben član osebja ni prijavljen!

Spremeni izgled
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.


Avtomatizacija postopkov v PS - Image Processor
Ob koncu našega tečaja PhotoShop-a mi je nekdo dejal, da je škoda, ker nismo pokazali še avtomatizirane obdelave več fotografij. Obljubil sem mu, da bom pa zato na portalu kakšno o tem dodal. O akcijah je malo tu in malo tam že bilo govora, zato danes rajši o eni malce manj znani, a silno uporabni zadevi. Začne se kot v pravljici...
Nekoč je živel dr. Brown (ker to niti ni bilo tako davno, najbrž živi še danes). Bil je silno pameten (seveda, saj je ja dr.) in je spisal eno takšno malo priročno zadevo, ki jo je poimenoval

dr. Brown's Image Processor

Gre za dodatek, ki omogoča odpiranje več fotografij in shranjevanje le-teh v različnih formatih. Za nameček pa lahko vmes z njimi še kaj postori. Zgodilo se je nekako v letu Photoshop-ovem 6 ali 7 in se vleklo vse tja v CS leta. Zadeva je postajala bolj in bolj popularna in se končno v CS2 pojavila kot standardni del PhotoShopa (žal so umaknili tisti dr. Brown's iz naziva, ki je vsemu skupaj dodajal še en tak šarmanten pridih - enivej, funkcionalnost je ostala ista).

Image Processor najdeš v meniju File->Scripts->Image Processor.
Ko se odpre, je prva stvar določitev fotografij za obdelavo. (BTW, če delaš v Bridge-u, lahko s CTRL+klik označiš fotografije za obdelavo, izbereš Tools->Photoshop->Image Processor in odpre se Image Processor z že označenimi fotografijami za obdelavo. Cool... Very Happy)
Fotografije za obdelavo so sicer lahko bodisi mapa na disku, bodisi v PhotoShopu odprte fotografije (ali pa kot v prejšnjem stavku povedano, označene iz Bridgea - v tem primeru ni gumba Select Folder).



V drugem koraku določiš, ali bodo obdelane fotografije shranjene v isto mapo kot originali ali pa izbereš mapo za shranjevanje.
No, in v tretjem koraku se začne tapravi hec. Tukaj se lahko odločiš v kakšnem formatu (JPG, PSD, TIFF) ali več njih želiš shraniti fotografije, obenem pa lahko nastaviš še njih velikost in stopnjo stiskanja. Če torej odkljukaš Save as JPEG, Save as PSD in Save as TIFF, boš za vsak original dobil tri nove fotografije (JPG, PSD in TIFF). Z Resize to Fit in vnosom vrednosti za širino in višino, bo Image Processor tvojim fotografijam (novonastalim kopijam) spremenil velikost, da bodo ustrezale podanim vrednostim.
V četrtem razdelku lahko na vsaki kopiji izvedeš še določeno prej posneto akcijo (recimo kakšno ostrenje ali kakšen silno fancy efekt.... karkoli - bom naslednjič še o akcijah kakšno povedal), dodaš še Copyright info (ki se zapiše v Exif) in vključiš še barvni profil (priporočam odkljukanje slednjega v vsakem primeru, sploh pa, če bodo novo nastale kopije namenjene tiskanju).
Preostane še, da klikneš na Run, se udobno namestiš (kakšna pijača prav pride Very Happy) in počakaš, da PhotoShop opravi svoje.

Pa fajn procesiranje. Dr. Brown bo silno vesel... Very Happy

Naslov: Avtomatizacija postopkov v PS - Image Processor
Kategorija: Tehnike obdelave
Podkategorija: Digitalna obdelava
Avtor: Gumby
Dodana: June 2nd 2008
Prebrano: 11198 Times
ocena:Top of All
Opcije: Pošlji prijatelju Iztiskaj recenzijo

Avtomatizacija postopkov v PS - Image Processor
Napisal je rado objavljeno 2008-06-11 16:42:15
My Score: Top of All
Super bo treba sprobat

Avtomatizacija postopkov v PS - Image Processor
Napisal je Neo4hidak objavljeno 2008-06-10 16:23:12
My Score: Top of All
stvar je za mene osebno super uporabna, HVALA TI 100X Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

Avtomatizacija postopkov v PS - Image Processor
Napisal je igi objavljeno 2008-06-05 18:45:23
My Score: Top of All
Jap..je enostavno in pomaga pri pretvorbi večje količine fotk iz originalne velikosti v primerno za WEb...npr 800 x 600.....zato jo tudi sam uporabljam, s tem, da uporabim še akcijo za ostrenje USM 50, 0.4,0 na pomanjšani fotki.
Akcije za barvno prilagoditev in kontraste...ipd, pa ne uporabljam, ker so fotke le preveč raznolike, da bi jih lahko metal v en koš. Vsekakor pa uporabna zadeva..bolj kot Batch....Dobro Gumby... Wink

Avtomatizacija postopkov v PS - Image Processor
Napisal je miha objavljeno 2008-06-02 23:30:31
My Score: Top of All
To pa je videti zanimivo enostavno. Ob priliki poskusim in javim rezultat.
Hvala Gumby


Klikni za napoved Maribor, Slovenija


Get Firefox!    Powered by CPG-Nuke    Valid CSS!    Syndicate our news feed    Valid XHTML 1.0!     JavaScript DHTML Menu Powered by Milonic

Oznake in blagovne znamke uporabljene na tej strani so last njihovih lastnikov. Portal TOTIFOTO ni odgovoren za komentarje uporabnikov, saj so njihovo lastništvo. Fotografije in prispevki so last avtorjev in jih brez njihovega dovoljenja ni dovoljeno kopirati ali kako drugače uporabiti.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy